Soulloss

Soulloss foto Nathan Peterson
soulloss – foto Nathan Peters

Oorzaken

Oorzaken van soulloss kunnen zijn: verhuizing naar een ander land of stad, mishandeling, scheiding, overlijden van een geliefd iemand en wat er verder voor schokkends in een mensenleven kan plaatsvinden. Deze verloren stukjes kunnen teruggehaald worden met o.a. een ritueel, trance en opstellingstechnieken.

Verhaal uit de praktijk

Lang geleden kreeg ik een vrouw van rond de vijftig in mijn praktijk. Laat ik haar Jet noemen. Ze vertelde me het volgende: “ik weet mijn hele leven niet wat ik worden wil als ik groot ben. Nu ben ik vijftig en ik heb iets gevonden waar ik echt mijn hart en ZIEL in kan leggen en ook wil leggen. Maar het lukt me maar niet om op te starten”.
Ik kijk haar (Jet) aan en begon in gedachten met haar  te praten, (dat is mijn techniek om de informatie te krijgen die mijn cliënt nodig heeft). Ik geef een deel van het gesprek weer: Wat schuin staat is van mij en wat normaal staat is van het onderbewuste van Jet:

Bootje op zee

Hoi! Wil je mij laten zien wat er aan de hand is? Ik krijg een beeld van een bootje dobberend op de zee en er is niets in de buurt. Wat betekent dat? En dan krijg ik te zien dat er een klein meisje in het bootje zit met een fietsje. Hoi meisje in de boot. Mag ik je wat vragen? Grote droevige ogen kijken me aan en kijken meteen weer weg. (De boodschap van het meisje is: Ik ben er niet) Ik ben niet voor één gat te vangen. Hé mooie fiets zeg! Die kan vast heel hard. Oh, nu kijkt ze me aan. Ja en verlegen pakt ze haar fiets vast. Wil je me iets vertellen? En dan rollen tranen over haar wangen. Ik ben verdwaald zegt ze. Ik weet de weg niet meer.

Oh jee, de weg kwijt

Oh jee. Dat is naar zeg. En niemand weet waar je bent? Dikke tranen. Nee niemand weet waar ik ben. Ondertussen vertel ik mijn cliënt wat er gebeurt in het gesprek en mijn cliënt kijkt me met grote ogen aan. Vooral als het fietsje ter sprake komt……Spontaan begint ze te huilen en te vertellen. Op haar vierde verjaardag kreeg ze een nieuwe fiets en vlak na haar vierde verjaardag overleed haar oma. Tot dan had ze altijd Anne-Jet geheten. Net zoals haar oma.

Vanaf dat moment besloot ze dat ze Jet heette en er allemaal niets meer mee te maken wilde hebben. (Vierjarigen hebben een hele sterke wil zoals alle moeders en vaders kunnen beamen). En door het grote verdriet ontstond soulloss. Gesymboliseerd door het verlies van een stukje van haar naam en haar fietsje in het bootje.

Healing

De masters hebben geleerd hoe je op een mooie en zachte manier de mensen weer in contact kunt brengen met het verloren stukje van zichzelf.