Hooggevoelig

Hsp – Hooggevoelig -Sensitief
Verschillende termen – zelfde fenomeen​Ben je gevoelig voor sfeertjes, parfum en andere luchtjes, loop je leeg op die bazige of sombere collega?

Is deze omschrijving herkenbaar? Dan is de kans groot dat je hooggevoelig bent. Hoera! Ik zie het namelijk als een grote kracht. Je hebt wel een paar handvatten nodig om het als kracht te kunnen gebruiken. Maar hé, zielig? Nee. 

Je bedrading is gewoon anders. Complexer, verfijnder. 

Als gevoelig mens ben jij anders bedraad. Je zenuwen hebben letterlijk meer informatie te verwerken. En weet je dat 20% van de mensen HSP is? Dat is 1/5!  Uit verschillende onderzoeken blijkt dat HSP-ers sterker geprikkeld worden dan gemiddeld. HSP-ers zijn gevoeliger voor emoties, plezier, spanningen, eten en schoonheid! Maar ook voor oneerlijkheid, onaardigheid, nuances in geluiden en nog veel meer. 
Wij (ja, jij ook) blijken meer indrukken op te nemen waardoor details meer opvallen, we zijn alerter en invoelender.  Helaas overdenken we situaties ook meer. Dat is dan weer een nadeel. Of is het toch een voordeel? 

​Als jij last hebt van de energie van andere mensen en jezelf makkelijk kwijtraakt in het contact met anderen dan is een training in het werken met energie waarschijnlijk wel iets voor jou. Vraag vrijblijvend meer informatie over een Healing Acces traject. Of boek een sessie bij Amanda via info@amandabouman.nl.