Hallo sturen

hallo sturen

Ik begin elke sessie op dezelfde manier. Ik begin met een energetische groet. Ik noem dit een HALLO sturen.  En dat gaat zo:
ik denk aan degene die naar mijn praktijk komt, Ik noem hem voor het gemak Kevin. Ik denk aan Kevin en stel me voor dat er op de plaats van zijn hart chakra (in het midden van de borstkas) een brievenbus zit. Dan kijk ik hoe groot de brievenbus is. En daarna stop ik er een kaart in die erdoor past. Een hallo. Op de kaart zet ik “welkom”.
Wat ik eigenlijk doe is energetisch aan de deur kloppen. Want wanneer je bij iemand op bezoek gaat stommel je ook niet zomaar naar binnen. Je belt aan en dan wordt je binnengelaten. Zo is het ook met energiewerk.

Wat voor effect heeft het “Hallo”? Twintig jaar terug in de tijd, werkte ik als secretaresse bij een juridische organisatie. Ik zit aan mijn bureau en achter mij staat iemand heel erg ongeduldig te zijn. Die persoon wil dat ik iets doe maar heeft geen tijd  om het uit te leggen. Ik hoor haar denken “als ik het zelf doe, gaat het net zo snel”.

De communicatie met deze collega verloopt niet zo soepel. En als ik heel eerlijk ben ligt dat aan mij. Om goed te kunnen communiceren met mensen heb ik een verbinding nodig. En zij zit niet op verbinding te wachten. Geen grapjes, geen “hoe was je weekend” of andere dingen. Ze is gewoon aan het werk. Geen gezeur. Hop aan het werk vlerk.

Ik denk: Hoe krijg ik dit nou toch voor elkaar. In gedachten “kijk” ik naar haar “brievenbus”.  Ik stop een kaartje in haar brievenbus. Daarop schrijf ik: Ik wil niks van je, alleen maar mijn werk goed doen (alles virtueel hè) En dan gebeurt er een klein wondertje. Haar ongeduld verdwijnt. Ze gaat er even bij zitten en neemt de tijd om het uit te leggen. En ik kan de opdracht goed uitvoeren. Zij blij en ik blij.

Bijzonder hè. Dat is energiewerk.

Oefening

Voor jullie heb ik een oefening uitgeschreven. Je kunt ‘m met z’n tweetjes doen. Maar je kunt hem natuurlijk ook alleen doen. Je mist dan wel de feedback. En toch heeft de oefening effect. Ook als je oefenpersoon niet weet dat jij de oefening doet. 

Deze oefening doe je met twee personen – een zender en een ontvanger.
Je gaat tegenover elkaar zitten en maakt de afstand zo groot dat je elkaar op de knie kunt aanraken. Spreek af wie de zender is en wie de ontvanger is. 

De zender: Stel je voor dat de ander een brievenbus heeft in het midden van de borstkas (het hartchakra) Hoe groot is de brievenbus? Je stuurt een kaart (hallo) door de brievenbus. Pas je kaart aan de opening van de brievenbus aan. Je stopt steeds opnieuw het kaartje in de brievenbus.  Dit blijf je doen totdat de ontvanger je op je knie tikt.

De ontvanger: Jij gaat zitten met je ogen dicht. Je gaat (nieuwsgierig) zitten wachten. Wat ga je hiervan ervaren? Het kan van alles zijn: een blij gevoel, een kriebeltje bij je hart, een ontroerend gevoel. Wees benieuwd. Zodra je iets voelt tik je de zender op de knie. Dan kan de zender ophouden met het sturen van het hallo. 

De eerste keer dat je de oefening doet is het onwennig en duurt het wat langer. Je weet namelijk niet wat je kunt verwachten, ervaren, voelen. De tweede keer gaat het al veel sneller. Bespreek met elkaar wat je ervaren hebt.
Dit is de eenvoudigste en tegelijkertijd de belangrijkste oefening in het energiewerk. De kunst van het hallo zeggen