Energieverbindingen

energieverbindingen foto mahdis-mousavi
Energieverbindingen – foto mahdis mousavi

We hebben ze allemaal

In 1998 kwam ik voor het eerst (bewust) in aanraking met het fenomeen energiebanden of koorden. Tijdens mijn ontwikkeling naar het reikimasterschap kwam ik een boek tegen van Barbara Brennan: “Bronnen van Licht”, daar stond een heel verhaal in over energieverbindingen die er konden zijn tussen mensen. Zelfs met mensen die helemaal niet bij je in de buurt waren en die je al jaren niet meer had gezien. Het was zelfs mogelijk dat je verbindingen had met vorige levens.

Er ging letterlijk en figuurlijk een nieuwe wereld voor me open en er vielen heel wat puzzelstukjes op hun plaats. In de aurareading opleiding werd het fenomeen koorden ook behandeld.

Je weet het niet

Veel mensen hebben een energieverbinding met anderen zonder dat ze dat weten. De gevolgen merken ze wel en ze voelen het ook. Het is meer een soort van weten dat er iets niet helemaal klopt. Over die gevoelens en gevolgen wil ik het hier hebben.

Verliefd of niet?

Een paar jaar geleden kwam een vrouw bij me die zich seksueel aangetrokken voelde tot iemand. De persoon in kwestie zou ze normaal gesproken seksueel niet aantrekkelijk hebben gevonden. Dat bleef ze me heftig verzekeren. Ze wilde van dat gevoel af. En wel NU! Ze vond de man niet aardig, niet aantrekkelijk en toch wilde ze heel graag met hem vrijen. Voor haar onverklaarbaar.

– Nu is het met energieverbindingen tussen mensen zo dat de ander niet kan aanhaken als je daar geen toestemming voor geeft. Die toestemming kan bewust of onbewust zijn, dat maakt voor het effect niet uit. –

Ik wil niet

Terug naar het voorbeeld: Bewust gaf deze cliënte zeker geen toestemming. Onbewust echter wel. Tijdens de healing en reading kreeg ik te zien dat zij ooit eerder samen een leven hadden waarin zij geliefden waren. Aan de liefde in het TOEN was abrupt een einde gekomen. Het feest was niet gevierd. In dit leven kwamen ze elkaar weer tegen. Ze herkenden elkaar uiteraard niet maar ja er liepen nog wat onafgemaakte zaken naar vorige levens en hop, vlam in de pan. Een flinke energieverbinding op het tweede chakra niveau (buik) was het gevolg met een onvoorstelbare seksuele aantrekkingskracht. Ja, je zult er maar mee zitten.

Symptomen

Je relatie is al jaren verbroken, toch kun je die ander maar niet uit je hoofd krijgen; Je droomt nog steeds van hem of haar en kunt de ander niet loslaten; In je hoofd blijf je een bepaalde conversatie of ruzie herhalen, in allerlei variaties; Eindeloos fantaseren over iemand.

Symptomen die kunnen wijzen op een energieverbinding die op dat moment wordt gemaakt zijn:
In een gesprek voel jij je ineens heel geïrriteerd raken. Zomaar zonder reden. Daarnet was je nog met belangstelling aan het luisteren en ineens erger jij je. Het kan zijn dat de ander een energieverbinding gelegd heeft naar jouw derde chakra. Je krijgt het plotseling benauwd, alsof je niet genoeg lucht binnenkrijgt. Dit kan wijzen op een energieverbinding naar je hart chakra.

Niet altijd negatief

Mensen kunnen op veel manieren energieverbindingen naar elkaar leggen. We doen het dagelijks. Het kan de communicatie vergemakkelijken of zorgen dat we ons tot iemand aangetrokken voelen. Het is niet altijd negatief. De negatieve verbindingen hebben voor een gevoelig iemand wel vervelende verschijnselen.

En soms geven de positieve verbindingen een negatief verschijnsel als ze te krachtig zijn van de één naar de ander. Bijvoorbeeld liefde die teveel is. Of de ander houdt meer van jou dan jij van de ander of andersom.

Let op: Dit hoeft niet te betekenen dat jij het slachtoffer bent van de ander. Nee, het kan net zo goed zijn dat jij degene bent die de energieverbinding tussen jou en de ander aan het voeden is en op die manier in stand houdt. Waardoor de aantrekkingskracht blijft bestaan.

Ik wil dit graag benadrukken omdat een energieverbinding bewust of onbewust altijd iets is van twee mensen. Denk je na het lezen van dit artikel: “ik wil er vanaf!” Kijk dan eens bij de workshop energiekoorden.

Literatuur: Bronnen van licht, Barbara Ann Brennan
Ik kan niet zonder jou, Karen Brandl (alleen nog tweedehands te krijgen)